Ons verhaal

De geboorte van een Highland cultuur

Van oorsprong leven de ´Highland´ bewoners in het Tatragebergte. De ‘Highlanders’ zijn meer dan elk ander volk gevormd door het gebied waar zij in leven. Om in levensbehoeften te voorzien vervaardigen zij handgemaakte, duurzame en natuurlijke schapenwollen producten, zoals onder andere dames- en heren handschoenen, baby mocassins en baby wanten, wat heeft geresulteerd in Aiviloo.

In het berggebied ontwikkelt zich een geheel eigen cultuur, waar de mensen erg hechten aan hun tradities en gewoonten. Een eigenwijs volk, onafhankelijk, maar heel hartelijk. Hedendaags is de cultuur van de Highlanders nog steeds zeer levend.

Vandaag de dag kun je naar het Tatragebergte, waar de schoonheid van het landschap en de gastvrijheid van de mensen je verbaast. Van alle traditionele culturen in de moderne wereld, heeft de ‘Highlanders’ cultuur bewezen zo duurzaam als de bergen te zijn. De mensen worden gevormd door hun land en hun liefde hiervoor en de producten die zij vervaardigen.

Handgemaakte schapenwollen producten

Aiviloo is opgericht na meerdere reizen naar een schilderachtig dorpje aan de voet van het Tatragebergte. Onderweg naar familie ben ik niet alleen verliefd geworden op het landschap, maar ook op de prachtige handgemaakte producten; schapenwollen dames- en heren handschoenen en vrolijke baby mocassins en baby wanten. Iedereen verdient het om deze culturele items te zien en te dragen.

De populariteit van deze producten is geweldig voor de dorpsmensen die hiermee kunnen voorzien in hun levensbehoefte. Het vakmanschap is doorgegeven van generatie tot generatie. Elk item is er één uit duizenden.